21 aug. 2009

Tapas och kultur i DK

Jag har äntligen fått boka en hotellnatt på Hotell Maria i Helsingborg! Sprang på hotellet på nätet för ett halvår sedan och blev förälskad med en gång. Mysigt gemytligt hotell mitt i centrul i ett gammalt 1600-talshus med epokinredda rum och tapasbar på första plan. Stor hotellfrukost och Hästen's sängar! Kan det bli bättre?
Jo, det kan det. Jag bokade ett av alla deras paket (dom har mängder till bra priser!), Helsingborg/Helsingör-paketet. För knappa tusenlappen per skalle ingår färjebiljett, tur och retur, räckmacka och "pilsner" på båten, samt en tapasmeny i deras resturang med en flarra rött. Stor frukostbuffé :D (höjdpunkten på ALLA resor, uteslutande)

Har planerat in lite aktiviteter också. Tänkte åka över till Danmark på förmiddagen och i rask takt avverka Fredriksborgs Slott, lunch samt Louisiana Konstmuseum innan vi åker över sundet igen. Bord bokat i resturangen klockan 20:00, och då skall man också hunnit med lite rumsmys med badrockar och ett glas vitt ;)
Följande dag tänkte vi hinna bocka av Maria Kyrkan i Helsingborg, Sofiero slottsträdgårdar och kanske en bit i magen, samt på-vägen-hem-fika hos Mickis. Hon är dock inte informerad än, men skall bli.

Skall bli himla härlig att komma iväg med Robin och göra lite grejer.




Inga kommentarer: