10 okt. 2009

Allt möglish.

Hungrig! Har precis stått och marinerat en fläskfilé som skall helstekas i ugnen ikväll, citron, vitlök, chili, persilja, olja och massa andra godigheter. Till blir det en fet slibbig potatisgratäng av det bästa salget, hösten har kommit!

Idag har jag och Robin varit inne i stan (finbesök, stadsbesök), varit i antikhallarna, blivit utskällda av ett argt butiksbiträde som var störttöntig om du frågar mig (Seriöst, jag tog ett kort inne i en butik på Robin, bad om ursäkt när han blev sur och sa att jag inte visste det. Då började han gå på om rånrisken osv. Titta och bedöm själva här nere, skall vi råna antikhallarna?), fikat hemma hos Sophia och Van och handlat lite. det blir som sagt gourmét ikväll! Inte nog med att vi skall äta kött (äter faktiskt egentligen bara fisk, kyckling och färs), det blir en fantaskitsk chokladhistoria efter som bara består av choklad och smör. Bildbevis följer här, såhär skall det se ut när det är färdigt. Om det gör det får vi se.

I antikhallarna handlade jag ett par gamla vykort i all fall. Tycker om porträtt ifrån 1800-talets slut och hittade dessa. Skall rama in dem och sätta dem på min byrå med lite fina hösblommor. Blir nog bra. Fann dessutom en jättefin brosch med Madonna-motiv ifrån tidigt 1800-tal, blev störtförälskad men lite ledsen när jag såg priset. 840 kronor, tyvärr inget jag hade att spendera på broscher den dagen. Men korten var fina!



Nu skall jag sätta mig och börja med min historia B i alla fall. Har läst igenom mina inlämningsuppgifter och känner mig ganska så skakig i benen, det verkar svårt men samtidigt så är det ju något som jag (till skilland fr geografin..) tycker är roligt. Har bestämt mig för att mitt fördjupningarbete skall handla om häxprocesserna, så det blir nog bra.

xxx - luutra

"Tänk att svenskens standard inte ligger högre än såhär!" Sagt av mig i fredags när jag läste en artikel i GT om vad svensken helst äter under sitt fredagsmys (tacos och chips), när jag och Robin väntade på att pizzan skulle bli färdig.

Inga kommentarer: