8 dec. 2009

Honungssenap

Som den lilla matnörd jag är tänkte jag i år göra egen senap för "gå-bort-bruk". Mysigt! Här kommer receptet jag valde ut om någon vill härmas. Enkelt och ser mycket proffsigt ut. Vill man avancera köper man fina gammeldags-burkar på ÖB och knyter sidenband runt om. Ett annat alternativ är att gå loss på en kökshanduk och köpa snöre och fina kort att hänga på.

Honungssenap - 2 dl.

Ingredienser
0,75 dl colmans senapspulver
2,5 msk vetemjöl
0,5 dl vatten, kokande
1 krm salt
2 msk flytande honung
1 msk vitvinsvinäger
0,5 dl vispgrädde

Tillagning
Hållbar ca 2 veckor i kylskåpet. Denna senap är stark, söt och god.
1. Blanda senapspulver och vetemjöl. Häll över kokande vatten och rör om kraftigt.
2. Tillsätt resten av ingredienserna, rör till en slät smet. Rör i grädden. Blanda och låt stå 10 min.
3. Häll upp senapen i en ren burk med lock. Låt stå kallt.

Inga kommentarer: