16 okt. 2010

Bästa brûlée'n

Creme brûlée

för 6 personer.

Ingredienser:
6 äggulor
1 dl strösocker
2½ dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 st vaniljstång
Råsocker eller vanligt strösocker

Skrapa ur vaniljstången. Koka sakta upp mjölk, grädde, socker och vaniljstång. Ta upp vaniljstången.
Vispa ihop äggulor och strösocker med handvisp. Häll i lite av den varma vätskan under kraftig omrörning. Tillsätt resten av vätskan och rör ihop. Försök att inte vispa in luft i smeten. Sila smeten ner i en skål.

Häll upp i cocotte-formar och ställ dem i en form som du bottnat med en våt handduk. Häll kokande vatten i formen så det täcker minst halva höjden på formarna.
Grädda i vattenbadet i 200 graders ugnsvärme ca 25 minuter (tills äggblandningen får en konsistent typ gelé). (Har du tillgång till en bra ugnstermometer ska du ta ut formarna när brûléerna är exakt 86 grader då är de helt perfekta.)

Inga kommentarer: