11 okt. 2010

Bästa spenatsoppan

Lyxig och enkel spenatsoppa och skall serveras med kokta ägghalvor och en stark ost. I mitt fall blev det hårt tunnbröd med danskost och ett stooort glas mjölk till, avrundade gjorde jag med gårdagens crème brûlée med apelsinsmak som syns i hörnet, dock inte avbränd här. Hurra för sena höstkvällar!

Spenatsoppa på Julias vis

1 paket hackad fryst spenat
1 liten gullök
1 liter vatten
1 hönsbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
ca 3 dl grädde (ju fetare desto godare)
1/2 dl vitt vin (eller efter smak...)
nymald vitpeppar
salt
en liten nya muskot
(1 ägg per person)

Gör såhär: Fräs grovhackad lök och spenat med en stor klick smör och lite rapsolja. När spenaten har tinat så fyll på med vatten och buljongtärningar. Låt koka upp. Mixa därefter soppan slät och tillsätt grädde och vin. Smaka av med salt, peppar och lite muskot. Servera med kokta ägghalvor.

Inga kommentarer: