27 okt. 2010

Mitt och andras gomsegel.

Sitter för tillfället på bussen påväg hem efter föreläsningen, blöt som en dränkt katt och bitter för att kappan bara fanns kvar i small och xsmall. Fuck it.

Nu till det viktiga. På centralen i väntan på bussen så köpte jag mig en kokt korv, vrålhungrig på grund av utebliven frukost. När jag tog första tuggan så sprack skinnet på korven och skållhett vatten kommer ut. Nu har jag brännblåsor i munnen, thank you very much. Till saken hör den att detta alltid händer. Jag får alltid blåsor när jag äter för varma saker, och ingen annan går det! Jag kan tex inte dricka helt nybryggt kaffe (ens med lite mjölk i) för då är det kört. Till min vetenskapliga fundering:
Att man upplever smärta och tex hetta olika är inte konstigt, men detta är ju en fysisk reaktion. Hur kommer det sig att min gom inte pallar trycket? Är min gomhud klenare än alla andras i jämförelse?

Jag tycker den här frågan är mycket intressant. Jag köper att det finns många olika fysiska förutsättningar och villkor, men den inre hudens tålighet mot tex brännskador borde vara den samma. Att den yttre är olika känslig - ok. Men inte den inre. Och om så ändå är fallet, varför har just jag begåvats med ett moståndsfattigt gomsegel? Varför är världen så orättvis?

Inga kommentarer: