11 juli 2009

Fisk under frasigt lime&basilikatäcke.

Måste bara tipsa om kvällens middag! Gjorde detta receptet för första gången i vintras, det kommer fr Allt om Mat men ligger inte uppe på sajten. Har lagat rätten 4-5 gånger och alltid fått jättemycket beröm! Enkel och jättegod middagsmat när det är som bäst, kvickt att svänga ihop och svårt att misslyckas med. Smakbrytningen mellan lime och basilika är spännande! Det som inte är rädd för kalorier serverar skirat smör till ;)

Fisk under frasigt lime&basilikatäcke. 4 personer

Ingredienser


600 gram vit fiskfilé, jag tar torsk eller hooki (i receptet använder dom gös, men vem gillar sumpfisk, liksom?)
salt
vitt bröd, gärna ett par dagar gammalt
1 lime, rivet skal
2 msk grovhacka basilika
1, 5 msk olivolja

Tillbehör

kokt broccoli eller ärtor
kokt potatis
limeklyftor
(skirat smör)

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Filéa ev fisken.
2. Smörj en ungsform med smör el olja. Lägg fisken i formen och strö på salt.
3. Skär brödet i bitar och lägg i en matberedare. Kör till en smulig massa tillsammans med limeskal, basilika och olivolja.
4. Bred blandningen över fiskbitarna. Stek mitt i ugnen i ca 15 minuter.
5. Servera med tillbehören.



Inga kommentarer: