11 sep. 2010

Citronmarinerad torsk med bönor och sardeller

Ingredienser
400 g torskfilé, (MSC-märkt)
1 msk citron, pressad, + 1 msk
1 st citron, rivet skal
2 msk olivolja, + 1 msk olivolja
300 g potatis, kokt
250 g bönor, gröna
12 st körsbärstomater
0,5 dl oliver, svarta
4 st sardellfiléer
1 st vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillagning
1. Dela fisken i fyra portionsbitar. Lägg dem i en form. Blanda 1 msk citronsaft och rivet citronskal. Häll blandningen över fisken.
2. Skär potatisen i bitar. Sätt dem i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Förväll bönorna och låt rinna av. Halvera körsbärstomaterna. Blanda potatis, bönor, tomater och oliver.
3. Hacka sardellerna, skala och pressa vitlöken och blanda med 2 msk olivolja och 1 msk pressad citron.
4. Ta upp fiskbitarna ur marinaden, salta och peppra. Stek fisken i 1 msk olivolja 2-3 min per sida. Servera den nystekta fisken med bönsalladen och ringla över dressing.

Inga kommentarer: