25 sep. 2010

Nasigoreng.

Ikväll blir det indonesisk nasigoreng. En av mina fovvo-rätter, jag älskar risrätter! Jambalaya och risotto är två andra favoriter.
Nasigoreng, precis som det amerikanska och italienska flaggskeppen, går att variera i oändlighet. Här är dock ett recept jag brukar följa på ett ungefär. Glöm inte servara med stekta ägg, så gör de i Indonesien :)

Ingredienser:
200 200 g kycklingkött, helst bröstbitar
200 g ärtor
1 färsk broccoli
150 g gul lök
250 g purjolök
250 g vitkål
1 röd chili
2 dl risgryn (långkornigt)
4 dl vatten eller hönsbuljong
salt
matolja att steka i
salt och peppar

Kryddor:
1 msk sambal oelek
1 msk curry
1 msk gurkmeja
1 msk benteng manis, eller soja
några droppar worchestersås

Till servering:
mangochutney
4 vändstekta ägg

Inga kommentarer: