20 juni 2012

Tårtor, morgontemperaturer och jourjobb.

Klockan är lite över sex på morgonen och jag sitter nyvaken och gnuggar sömnen ur ögonen. Robin åkte precis till jobbet med kaffetermosen under armen. I eftermiddag går han på sin jourvecka vilket innebär att vi inte kan hitta på något direkt imorgon eftersom han måste vara utryckningsbar. Eftersom det blev så så jobbar jag också på lördagmorgon, så midsommar blir definitivt lugn för vår del i år. Istället skall vi fira hemma hos mamma och pappa tillsammans med systrar och massor av god mat. Jag har tårtan på min lott, och igår var jag och handlade de flesta ingredienserna. Det blir en amerikansk variant (såklart), en cheesecake på svenska sommarbär i två lager med oreo-botten och ricottaost. Blir nog bra. Jag var ute nu på morgonen och hämtade posten, och trots att det ser ut att bli en fin dag så var det kallt i luften. Inte som när man sticker ut sitt morgonrufs i Grekland, direkt...

Snorkling och självutlösare på Antisamos kl 8:00 på morgonen.



Kyckling och jordgubbar.

Åh, det är precis så här sommaren skall smaka! Lätt och fräscht och med massor av söta fina smaker! Kombon fetaost och jordgubbar är ju på inga vis något nytt, men ack så gott...



Ingredienser

1 paket kycklinglår
0,75 dl ajvar relich
0,75 dl mango chutney
Santa Marias chicken season
salt och peppar

lite blandade salladsblad
avokado
jordgubbar
fetaost
salladslök
olja
en skvätt citronsaft
salt och peppar

färsk bladpersilja

Gör såhär: Marinera kycklingen i ett par timmar och stek sedan i ugnen på ca 225 grader tills kycklingen är färdig. Den som vill vänder kycklinglåren på grillen efter. Gör salladen och låt den stå i rumstemperatur tills servering. Hacka och strö persiljan över kycklingen.

För tillfället.

Kycklingen står i ugnen och hårfärgen sitter i och skall snart tvättas ut. Det känns bra på hemmafruplanet just nu! And I'm going darker, and I like it... Middag? Marinerad kyckling med sallad på jordgubbar, feta och salladslök. Gott!


Ask.

Efter Grekland är det fullständigt panik med mitt hår. Jag börjar misstänka att frisören inte färgade håret förra gången, utan tonade det. När jag tänker efter så började färgen försvinna långt innan vi åkte, även om det var på semesterna som jag på allvar började bli gul/organe. Så. Nu ser jag inte klok ut, är ganska så irriterad och dessutom PANK. Vad gör man då? Jo, man gör samma misstag som alltid; man färgar håret hemma. Öpp öpp öpp öpp skriker alla ni som känner mig nu, men gott folk, jag skall ge mig på att färga det mörkare istället. Mycket lättare. Jag tänkte mig en ljusbrun ton med mycket askiga toner i, det tycker jag är tjusigt. Jag har hittat en från Schwartzkopf som heter Natural and easy no 550 som jag gillar. Jag återkommer med bilder ikväll... Tror jag...


Grilltider



Nu när solen börjar titta fram så har vi blivit allt flitigare på att använda grillen. På posten ligger Allt om Mat's fina bok Grilla och OM vi skall matplanera efter den nästa vecka! Dessutom är det extrem enkelt att laga LCHF-vänlig mat på grillen, kött och fisk blir färdig i ett nafs medan den andra hälften står inne i köket och grejar med ett par tillbehör som en spännande sallad och en röra, tex.


Igår lagade vi karré med tropiskt fruktsmör och en avokadosallad, men tyvärr glömde jag bilder på den färdiga rätten. Karrén marinerades i lite citron, salt och peppar och avokadosalladen bestod av avokado, tomater, koriander och en skvätt lime.
Här kommer receptet på smöret istället.




200 g smör
blandad torkad frukt, fint hackad
(vi använde papaya, mango, plommon och aprikoser)
en gnutta torkad paprika och gurkmeja för färgens skull
1/2 dl citronsaft
1 röd chili
salt



Cravings for beauty.

Igår var jag hemma hos min farmor som är nästan lika förtjust i skönhetsprodukter som jag är. Tyvärr är hon inte lika bra på att handla som jag är, utan låter sig snabbt övertalas av lömska kassörskor på NK och illasinnade egenföretagare till frissor. Desto bättre för mig, för mycket av det hon köpt och aldrig använt får jag ta över. Igår gav hon mig en påse med lite hårprodukter, vax, oljor, några rengöringsprodukter från Lancôme och en flaska sminkborttagning. Själv hade hon köpt en fuktighetscreme med pigment i från Elisabeth Arden som var helt fantastiskt bra. Perfekt på sommaren när man vill slippa en tjock foundation. Inspirerad och ha-galen klickade jag mig in på min absoluta nätfavvis som säljer skönhetsprodukter, www.eleven.se, och hittade massor som jag behöver. Åh, vad fattiga jag vill trycka på "beställ-knappen"...



Så där ja.

Ah vad jag känner mig värdelös. Idag blir det lite skärpning med bloggandet. Jag har precis tagit mig ur sängen från en lååång skön sovmorgon, pillat i mig lite frukost bestående av smoothie på färska jordgubbar, ägg och lite ost, och nu tänkte jag försöka strukturera dagen. Idag skall jag verkligen vara hemmafru. En huslig sådan, inte en sådan som ligger i soffan och äter praliner och kedjeröker. Nopp, idag är det ändring!




18 juni 2012

Från sjuksängen...

Gäsp. Hade jag kunnat radera ut juni månad ur hälsosynpunkt hade jag gjort det utan att blinka. Snart tre veckors ihärdade förkyldning och nu när det ser ut som att allt skulle lätta har jag lyckats dra på mig två mycket smickrande munsår. Morrn morrn på den.

Idag är det i alla fall första dagen på jobbet för sommarsäsongen så jag skall försöka mig på att dra upp humöret lite. Minus att le såklart, för det gör så förbannat ont. I eftermiddag blir det en timmas promenad på löpbandet (mjukstart i dess mjukaste form) och sedan hem för att laga grillad karré med ett tropsikt fruktsmör. Vi tar det hela passivt. Passivt är ledordet. Ha en fin dag!

Gudadryck.

Här kommer ett recept på Lemon cream pie martini, som jag drack i Grekland. Något av det godast som någonsin svept ner längs min strupe. Dessert och drink i ett. Yummie...

Lemon Cream Pie Martini

serves 2
2 ounces Pinnacle Cake Vodka
1 ounce Pinnacle Whipped Vodka
1½ ounces DiSaronno Amaretto
3 ounces fresh squeezed lemon juice
1½ ounces simple syrup
ice
graham cracker crumbs, crushed

Rim 2 martini glasses with simple syrup and graham cracker crumbs. Set aside.

Fill a cocktail shaker with ice, vodkas, amaretto, lemon juice and simple syrup. Shake to chill and combine. Pour into prepared martini glasses.

Enjoy!



17 juni 2012

Plans for food.




Bildbomd från Kefalonia.

Här kommer några av mina favoritbilder från Grekland, flera av er har säkert sett dem på mina Facebook men här kommer de i alla fall. Det finns såklart många fler, de kommer lite löpande här allt eftersom.





















Nytt och fräscht.

Morgon! Måndag och ny vecka, dags att komma in i de vanliga rutinerna. Tvättmaskinen går varm, jag har hunnit matplanera och skall försöka se hur veckan ser ut. Maila och ringa lite. Jag har inte ett enda jobbtillfälle inplanerat hittills men det kommer väl förhoppningsvis. Hrm, är det så här det känns att ha sommarlov...?

Svensk kaffe. Svensk filmjölk. Svensk radio. Mums.