Fisk under frasigt lime&basilikatäcke. 4 personer
Ingredienser
600 gram vit fiskfilé, jag tar torsk eller hooki (i receptet använder dom gös, men vem gillar sumpfisk, liksom?)
salt
vitt bröd, gärna ett par dagar gammalt
1 lime, rivet skal
2 msk grovhacka basilika
1, 5 msk olivolja
Tillbehör
kokt broccoli eller ärtor
kokt potatis
limeklyftor
(skirat smör)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Filéa ev fisken.
2. Smörj en ungsform med smör el olja. Lägg fisken i formen och strö på salt.
3. Skär brödet i bitar och lägg i en matberedare. Kör till en smulig massa tillsammans med limeskal, basilika och olivolja.
4. Bred blandningen över fiskbitarna. Stek mitt i ugnen i ca 15 minuter.
5. Servera med tillbehören.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar