Det här fredagstipset kommer från www.ica.se, och är definitivt något vi skall testa på fredag. Mackor är den perfekta fredagsmaten tycker jag, det går snabbt att ordna och är riktigt bra "soffmat" när man är trött efter en veckas slit. Lyxa till det med en flaska fint vin och en dessert!
4 port.
Ingredienser
Chutney
2 päron
1 rödlök
1 spansk peppar
1 apelsin
1 msk riven ingefära
1/2 dl råsocker
1 msk vinäger
1/2 dl hackad persilja
Fläskfilé
1 citron
1 kruka mejram
600 g fläskfilé (av rapsgris)
1 msk smör
flingsalt
peppar
Till servering
baguetter
romansallad
Så här gör du:
Sätt ugnen på 150˚C. Chutney: skala och skär päron och lök i bitar. Ansa och strimla pepparn. Riv skalet och pressa ur saften från apelsinen. Blanda allt tillsammans med ingefära, råsocker och vinäger. Koka sakta ca 20 minuter eller tills chutneyn har tjocknat. Rör ner persiljan.
Fläskfilé: riv skalet av citronen. Repa bladen från mejramen och blanda med citronskalet. Stek fläskfilén runt om i matfettet. Lägg den i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Klappa in kryddblandningen på köttet. Sätt in formen mitt i ugnen och stek ca 25 minuter eller tills filéns innertemperatur är 70˚C. Skär fläskfilén i skivor. Lägg fläskfilé, sallad och chutney mellan delad baguette.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar