8 juni 2012

Can't sleep.



Dole's cole slaw-kit.

Till min förvåning upptäckte jag i butiken här om dagen att grönsaksjätten Dole, i Sverige mest kända för sina bananer, har börjat producera ett "cole slaw-kit", och om jag inte minns fel så kostade påsen runt 40 kronor. Då fick man morötter, kål och en färdig dressing för det priset. Nu skall jag vara lite pretto och kalla detta riktigt dåligt. En colw slaw svänger man ihop hemma på 5 minuter, antingen med klassiska ingredienser eller så passar man på att ta vad man har i kylen. Derssingen består av de enkla ingredienserna majjo och creme fraiché/yoghurt/gräddfil. Salt och peppar. Kål och morötter är något av det billigaste som finns att köpa och blötvarorna finns säkert hemma i kylen. Att påstå att detta är en produkt för stressade människor som vill att det skall gå fort är missledande, för när kålröran väl är ihoprörd så kräver den vilket som en liten tid i kylen för att sätta sig och dra till sig alla smakerna.

Nepp, det här tycker jag var en riktigt dålig produkt, Dole. Människor behöver laga mat, och det här kändes som världshistoriens sämsta halvfabrikat. Dyrt och onödigt.


Om man skulle ta och...

Min Alexandra skall gifta sig nästa sommar och igår tillbringade jag två timmar i telefonen med henne, ivrigt pratandes om klänningar, möjliga platser och andra praktiska bestyr. Vårt eget bröllop ploppade såklart upp i huvudet med jämna mellanrum och nu har det gått så pass lång tid att jag glömt av hur tidsödande och stundtals påfrestande det var att planera ett bröllop. Kanske skulle man ge sig på det igen...? ;) Pax för dessa brudtärneklänningar och buketter, i så fall!




7 juni 2012

Med mig hem.

Just det! På H&M's accessoar-avdelning var det super-rea när jag var där här om dagen, och med mig fick jag två jättefina armband i mockakvalitét och två snygga hårband som också kan användas som "huvudband", som jag tyckte var himla fiffigt som ni såg på bilden nedanför. Vad fick jag betala för dessa fyra tillsammans? Fyrtio kronor. Helt ok.




Pics.






Nytt x2

Här är två fantastiskt fina klänningar jag köpt det senaste. Den virkade, knälånga är från Bikbok och perfekt att dra över bikinin när man släpar sig upp från vattnet till tavernan för att avnjuta lite vin och tzatzsiki. Tror den kostade runt 200 kr, finns fortfarande i butik. Den svara, ankellånga klänningen kommer från Gina Tricot och kotade ca 400 kr. Djup ringning i ryggen med metallstenar och vadderat liv så man inte behöver oroa sig för BH-frågan. Ger en riktigt fin klyfta och har ett fint svepande fall. Den perfekta kvällsklänningen!




Ett lättare liv.

Morgon! Idag känns livet mycket lättare (och klarare!). Klockan är si sådär halv åtta och jag har kommit igång lite smått med dagen. Idag skall jag först till läkaren och sedan hem och börja packa, för imorgon är det äntligen dagen då vi byter svensk skitsommar mot härlig grekisk värme. Och tioårsjubileum! I år hart vi lovat oss själva att packa så lätt så möjligt, och jag har här tillsammans med min kaffekopp börjat sortera bland shorts, klänningar och toppar. Jag har köpt en del nytt i sommarklädesväg det senaste, vilket känns enormt skönt nu. Ingen ångest här inte. Två fina nya klänningar tänkte jag visa i ett senare inlägg! Nu skall jag hoppa in i duschen, svepa den sista citronyoghurten (mmmm...) och fortsätta med tvätt och packning. Hörs senare.




Snabb middag med fisk

Här kommer gårkvällens middag. I frysdisken köper jag styckförpackade torskfiléer, ungefär i samma storlek som laxfiléerna man kan köpa. De får snabbt att tina och snabbt att laga. Här fick de sällskap av svenska klassiska smaker som fänkål, dill och senap!








Ingredienser
4 torskfiléer
1 liten fänkål
4 dl creme fraiché
1/2 dl svensk senap, gärna grov
dill
salt och peppar

1 grönt äpple
vitkål
blandad sallad
rödlök
senapsvingrätt

kokt färskpotatis
en klick smör

Gör så här: Tina fisken och lägg i en smord form. Skär fänkålen grovt och lägg bredvid. Blanda creme fraiché, senap och dill. Smaka av med salt och peppar. Salta och peppra fisken och häll sedan röran över fisken och fänkålen. Sätt i ugnen ca 30 minuter på dryga 200 grader. Rätten skall få färg innan den är klar. Gör salladen. Koka potatis. Servera tillsammans med fisken och en klick smör på potatisen.




Torsdag.

Vid 10-tiden i morse upptäckte Robin det mindre oönskade; hans pass var borta. Nu, 1300 spänn fattigare och trött efter en flängig dag, sitter jag hemma och väntar på att fisken skall bli färdig i ugnen. Det blir torsk med senaps- och dillsås med färskpotatis. Gott. Vi hann med marängtårta och liljekonvaljer hemma hos farmor också, hennes födelsedag till ära. Jag och Robin är fortfarande halvdäckade efter sjukdomssviterna, men imorgon skall han till jobbet och jag pallra mig iväg till ett inbokat läkarbesök. Ikväll blir det film och jordgubbar. Och skypedejt med Alex också, såklart.


6 juni 2012

Nytt.

Med ett tillgodo-kvitto från Raglady i plånbokoen så passade jag på att få med mig några fina småsaker till Grekland nu när vi ändå var iväg på ärenden, mathandling och pengaväxling. Det blev fina smycken från Biojux by us, 199 kronor stycket, en läcker strandväska (funkar super till böcker också i höst!) från Souve för 299 kronor och ett par snygga sandaler från BullBoxer som kostade runt 500-lappen. Haha, Robin skrattade åt mig, jag gissar att han inte tyckte dem var överdrivet snygga, men jag gillar överpimpade sandaler! Dock noterade jag mina misshandlade tånaglar, där har vi ett viktigt projekt innan man kan visa upp dem på en strand...




5 juni 2012

Så ja....

Det var några dagar sedan, men här är jag. Eller ja, kind of. Idag är det onsdag och hela veckan sedan jag fick sommarlov har varit ett enda stort blur. Allt var huller om buller och sedan blev jag så sjuk att det måste ha varit år och åter år sedan jag kände mig så här eländig sist. Feber, kräkts, frossa, en jäkla hosta, ja, u name it... Jag har verkligen haft allt, inklusive djälulusiska sömnribbningar som grädden på moset. Idag när jag vaknade kändes dock världen lite, lite klarare. Halsen är fortfarande helt fucked men jag kan tänka, och höra mig egen röst igen i alla fall. Tre dagar kvar till Grekland och det innebär lite pyssel för mig och (min lika sjuka) make. Vi skall handla ett par grejer och börja se över vad vi skall ha med oss. Hör senare, om jag orkar släpa mig till datorn.





2 juni 2012

Cravings!



Jag har sådan kokboksabstinens nu att jag knappt vet var jag skall ta vägen. Hela tiden kommer på på och ser titlar jag skulle vilja ha. Men sedan har jag också varit duktig, under det här året har jag köpte en endaste liten kokbok, och det var på rean. Nu skall jag kalkylera lite, och med lite tur så klickar jag hem systrarna Sydows, Allt om mats grillbok och den som handlar om diners, jag är så himla nojig för att den skall försvinna ur sortimentet...



Sommar på en tallrik

Idag gjorde jag och Robin en riktigt bra lunch som jag gärna vill dela med mig av. I butiken köpte vid whiskeymarinerat fläsk av någon sort, för att göra det enkelt för oss. Till det några goda paprikakorvar. På sommaren får man fuska lite, tycker jag! Istället lade jag krutet på potatissallad och tillbehör. Här kommer receptet.



Ingredienser

korvar
ett gott kött att grilla
zucchini

färskpotatis
parmesanost
färsk persilja, fint hackad
olivolja
salt och peppar från kvarnen

jordgubbar
färsk basilika
olivolja

gräddfil
dill

Gör så här: Koka potatisen mjuk, behåll skalet på. Mortla basilika och häll i olivolja. Salta lite. Marinera jordgubbarna och låt dem stå i rumstemperatur. Riv osten och blanda med färskpotatisen, olja, persilja, salt och peppar. Mosa lätt. Konsistensen blir bäst med bara en gaffel, det skall inte bli potatismos. Grilla kött, korv och zucchini. Servera med gräddfil och dill.
lite salt



1 juni 2012

Nighty.

Innan Robin åkte lämnade ha en påse chili-ostbågar och en liter Coca Cola. Jag känner mig exakt lika sliten som jag ser ut på bilden. Vill bara sova. Får man gå och lägga sig klockan halv sex? Ok, en film först och sedan sova. Natti.


Oh well, well...



Tröstmat.

Eftersom den här pajen tillkom med lite tårar och utan ett recept, och på premissen att det just handlade om att försöka tömma kylen på gamla rester, så skall ni heller inte följa "receptet". Se det som en källa till inspiration, istället. Se så, upp och töm kylen nu flickor och pojkar.



Ingredienser
fullkornsmjöl "special"
smör
lite salt

Garants färdiga fisksås med dill
1/2 burk creme fraiché
en liten bit kallskuren lax
spenat
smör
peppar
rinven ost av varfri kvalitet
dill på burk

Gör så här: Gör pajskalet, förgrädda i några minuter och låt svalna. Stek spenaten i lite smör. Blanda såsen och creme fraichén. Tillsätt lite ost. Skär laxen i mindre bitar. Fyll pajsalet med spenat, lax och sås i den ordningen. Grädda i ca 20 minuter på 200 grader, ta ut när den fått lite färg och strö över dill och ost. Låt grädda ytterligare någon minut på grilleffekt. Låt pajen svalna och sätta sig lite innan servering.




Det jag sådär glädjefyllt skulle få uppleva den första dagen idag av. Igår kväll träffade jag några inne i stan men åkte hem med Robin vid 7,8-tiden. Trött efter veckan anspänningar med mängder av grejer som skulle lämnas in. Väl hemma åt jag lite glass och en macka och kröp tidigt i säng. Tick tack, tick, tack. Klockan fem började jag gråta för att jag var så utmattad och insåg att jag inte skulle kunna åka till jobbet. Först klockan 12 fick jag somnat på förmiddagen, och har sovit fram tills nu. Fy sjutton vilket dygn det har varit, länge sedan jag mådde så här kasst. Nu har jag i alla fall fått på mig lite myskläder, diskat och lagat en anspråkslös paj med lite spenat och lax. Robin är iväg och kommer nog inte hem förrän i natt. Det känns fasligt ensamt just nu...