1 juni 2012

Tröstmat.

Eftersom den här pajen tillkom med lite tårar och utan ett recept, och på premissen att det just handlade om att försöka tömma kylen på gamla rester, så skall ni heller inte följa "receptet". Se det som en källa till inspiration, istället. Se så, upp och töm kylen nu flickor och pojkar.



Ingredienser
fullkornsmjöl "special"
smör
lite salt

Garants färdiga fisksås med dill
1/2 burk creme fraiché
en liten bit kallskuren lax
spenat
smör
peppar
rinven ost av varfri kvalitet
dill på burk

Gör så här: Gör pajskalet, förgrädda i några minuter och låt svalna. Stek spenaten i lite smör. Blanda såsen och creme fraichén. Tillsätt lite ost. Skär laxen i mindre bitar. Fyll pajsalet med spenat, lax och sås i den ordningen. Grädda i ca 20 minuter på 200 grader, ta ut när den fått lite färg och strö över dill och ost. Låt grädda ytterligare någon minut på grilleffekt. Låt pajen svalna och sätta sig lite innan servering.



Inga kommentarer: