![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijjuYfI52_U4HrbXrhNwI0-pHM-7UfAa4QqrmRodFmj_B89UxCLTdIGFL1Xas3UJq562fSBompmMyMBvzn-iGitcgP3ets4Vsx2fxG-hqZtPP7lpd5eGeLQ1pqe4nfY03sfFQLt8y9bufg/s400/3255880580.jpg)
Ingredienser
4 st makrillfiléer, á 100 g
2 msk dijonsenap
0,5 msk honung, flytande
1,5 tsk salt
3 msk smör
10 st potatisar, kokta, kalla
50 g rucola
Tillbehör
citronklyftor
Tillagning
Den senapsglaserade potatisen och den lite peppriga rucolan
bryter fint mot makrillen. Snabbt, enkelt och nyttigt.
1. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Stek potatisen i 2 msk smör. Tillsätt senap och honung och krydda med 1/2 tsk salt.
2. Stek makrillen i 1 msk smör ca 2 min per sida. Krydda med 1 tsk salt.
3. Vänd ner rucolan i potatisen. Servera potatisen med makrill och citronklyfta.
Tips!
Gillar du stark söt senap går det lika bra att blanda ner den.
(Recept från Allt om Mat)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar