När det finns fisk som är så god och billig (ca 40 kr kilot) som strömming så borde man äta det oftare. Ett kilo räcker till två stora luncher/middagar för mig och Robin. Igår när M var här så stekte vi klassisk senapspanerad strömming och serverade med hemmgjord pressgurka och potatismos. Enkel sallad bestående av roccula och machésallad, för att inte salladen skulle dominera. Idag hade vi hälften av all stömming klar i kylen, alltså blev det strömming till lunch. Låt strömmingen marineras i ett par timmar innan du steker den. Tänk på att det tar tid!
Marinerad strömming med dillkokt färskpotatis
2 port.
1/2 kg strömming, rensad med skinner kvar
lätt creme fraiché
vitlök
anjovis eller sardeller, hackade i mindre bitar
grovhackad dill
salt & peppar
machésallad
riven morot
avokado
tomat
citron, skal och saft
olja och lite salt
Serveras med dillkokt färskpotatis, lingonsylt och en klick smör.
Luutra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar