11 sep. 2010

Portugisisk makrill med tomatsalsa

Ingredienser
500 g makrillfiléer
2 st citroner
1-0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
1 st rödlök
3 st vitlöksklyftor
3 st tomater
1 dl bladpersilja, hackad

Tillbehör:
600 g kokt potatis

Tillagning
Lättare och godare kan det knappast bli - citronmakrill med en fräsch lök- och tomatsalsa.
1. Sätt ugnen på 200º. Skölj den ena citronen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Pressa saften ur den andra citronen.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och lägg på citronskivorna. Ringla över oljan och hälften av citronsaften. Tilllaga mitt i ugnen ca 10-12 min.
3. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Blanda lök, vitlök, tomat och persilja med resten av citronsaften. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Servera fisken med salsan och nykokt potatis

Inga kommentarer: