27 okt. 2010

Äpplen. Kantareller. Pumpa.

Dagens middag: Helstekt kyckling fylld med citronmeliss, smör och citronskal, serverad med rostad pumpa, äpplen, kantareller, silverlök och pumpacréme. Gott? Haha.



Hacka citronmeliss och blanda med rumsvarmt smör, citronskal, salt och pappar. Fyll kycklingen under skinnet med detta och sätt i ugnen på 150 grader i 30 minuter. Häll då och då skyn över kycklingen. Rosta 2 större bitar pumpa, mosa och låt svalna. Mixa med lätt-créme fraiche, salt och pappar. Ställ kallt. Skiva skivor av pumpa, silverlök och äpplen. (Använd svenska äpplen och butternut-pumpa). Lägg på en ungsform, ringla över olja och salta och peppra. Ställ in i ugnen på 200 grader i ytterligare 30 minuter tillsammans med kycklingen. Sätt på grilleffekten de sista 5 minuterna. Smörfräs kantareller och blanda sedan med övriga grönsaker. Servera grönsaker, kyckling och pumpacréme tillsammans med färsk spenat.

Inga kommentarer: