11 juni 2011

Lax i panna.

Igår åt vi enkelt och somrigt. Receptet är egentligen inget recept utan snarare en enkel uppställning på 5-6 goda råvaror som tillagas för sig och äts tillsammans. Robin var uppriktigt förvånad över hur gott det var (han tänkte väl på simpelheten).

Laxpytt med solgula smaker

Kokt färskpotatis
Salt
Smör
Gräslök

Lax i bitar
Salt
Citronrasp

2 ägg
Salt, peppar

Stek färskpotatisen i smör i mindre bitar. Salta. Hacka gräslök och vänd efter ca 20 minuter ner den stekta potatisen i en bunke med gräslöken. Steklaxen lätt. Salta. Vänd ner laxen i samma bunke som potatisen. Riv citronskal över. Stek äggen lätt men se till så att äggulan förblir lös. Servera till pytten.
(Jag och R hade också i lite stekt knipplök.

Inga kommentarer: