4 feb. 2010

Smal Carbonara en grå torsdagskväll

Ibland är det enkla godast. Med några få ingredienser får man här en bra (och liite smalare) middag på bordet på mindre än 10 minuter.
Spaghetti Carbonara är en klassisk favorit hos många som kan serveras på olika sätt. Ofta tänker vi svenskar på en rinnig gräddhistoria proppad med onödiga kalorier. Här kommer en något lättare variant där de få ingredienserna får tala för sig själva - utan att bli dränkta i grädde.

Carbonara på Julias vis serverat med stekta tomater
2 personer

200 gram spaghetti av bra kvalitét
1 paket bacon eller ännu hellre rökt sidfläsk
en bra bit permesan
2 msk fin olivolja
2 äggulor
några varv på svartpepparkvarnen

2 röda mogna tomater
olivolja
salt

Koka spaghettin. Bryn fläsket och låt rinna av på hushållspapper. Fräs tomaterna med olja och smör. Lägg upp pastan i en skål, toppa med fläsk och lite olja. placera en rå äggula i mitten, strö över permesanost efter tycke och smak och peppra. Mums!

Inga kommentarer: