23 apr. 2012

Franska paradrätter.

Idag blir det stekt kolja till middag, enkelt och snabbt. Till serverar jag min ratatouille med mycket vitlök och chili. Det här receptet tycker jag är jättebra, ratatouille fungerar till allt och är dessutom en bra ensamrätt med lite gott bröd, olivolja och ett par kokta ägg. Sedan behöver man bara hälla upp lite svalt vitt vin, blunda och låtsas att man sitter under ett olivträd i Provence...


Ingredienser

2 stora mogna tomater
1 lite äggplanta
1 liten grön zucchini
gul och röd paprika
vitlök
1 röd chili
färsk timjan
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 msk god vinäger eller 1/2 dl vin
olivolja
cayennepeppar
salt och svartpeppar från kvarnen

Gör så här: Börja med att fräsa ägglanta och zucchini i rikligt med salt och olivolja. Hacka övriga grönsaker och häll på när äggplantan och zucchinin fått färg. Häll i krossade tomater, tomatpuré och vinäger. Krydda och smaka av. Hacka timjan och lägg i det sist. Låt stå och puttra på svag vräme eller tag så smakerna får dra till sig.





Inga kommentarer: