17 apr. 2012

Med en försmak av vad som komma skall...

Jag har en kokbok här hemma skriven av Ulrika Jisland och Anna Jonassen som jag gillar rirktigt skarpt. Bilder och recept är båda inspirerade av lata dagar i skärgården, med somriga ingredienser och en touch av den där slöa lättjan som bara infinner sig under sommarmånaderna. Fisk, skaldjur, frukt och grönt, bär och grillat. Enkla och smidiga rätter som passar både till vardags och fest. Ett riktigt bra köp!

Här kommer ett av de kanske enklaste, men också godaste, recepten i boken. Citronpasta är gott som det är men fungerar utmärkt tillsammans med lite varmrökt fisk och en fräch sallad med ruccola, färsk mango, svartpeppar och en citronvingrätt. Det är bara att prova sig fram!


Ingredienser

tagliatelle
1 burk lätt crème fraiche
1 st citron
0.5 st grönsaksbuljongtärning
salt, efter smak
peppar, efter smak
50 g parmesanost

Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Lägg crème fraichen i en kastrull.
3. Finriv lite citronskal och dela sedan citronen.
4. Pressa ner 2–3 matskedar citronsaft och tillsätt citronskal och grönsaksbuljongen.
5. Salta och peppra.
6. Blanda ner den färdiga pastan och avsluta med att riva över lite parmesanost.



Inga kommentarer: