![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghyW-_3KAywmoGseY0VqNf-qr12fLrDi4s3yRm_XjNK3fUsi-ChhfsUBiiGIAG1QmKzAR6hEiyVeKGpl545nhi627EeWhIeDy8FzfMDk3oQFDd3sYGObQxvEmF2137J5a20nu472kTLopc/s400/vit.jpg)
Ingredienser
skalad och klyftad scharlottenök
olivolja
fläsk, grytbitar
morötter, skalade och skurna i bitar
vitlök efter smak
småpotatis i bitar
5 dl vatten
2 dl rött vin
1 dl oxfond
2 lagerblad
3 msk tomatpuré
5 kryddpepparkorn
2-3 msk portergelé
salt och peppar
frysta franska örter
Gör såhär:
Fräs scharlottenlök, morötter och vitlök och olivolja i en panna. Tillsätt köttet. Häll sedan över grönsakerna och köttet i en större kastrull och tillsätt de våta ingredienserna. Lägg i potatis, lagerblad och kryddpeppar. Låt koka upp i ca 45 minuter. Fräs champinjonerna och lägg i grytan. Smaka av med salt, peppar, och gelé.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqk8HA9_MwNfKS8FXZBoftwOtO-g5mUKmdEQAYhfDtV9qNiGdzVhTGY4dVb_rWs-MqUfKzzx9jYP0H1nrGV3nTXeHQbEQW0jkBGln-iWhZR0t6RAawLOJ6VpH-9bcqvnrEj37ZpqDaswcS/s1600/IMG_4558.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVy-ENkQjrBA7TMIOrYrcZ5iLgtH7Z3HePCFrSJ6oH2P3KPBlE4U_za892LQ_Ovj6mlhANM4VPTQalDMcdztPtHhabLb7Qqwk8p4TeDMMRlZfZWoRjNb10tv5PJLXjCSOosFt355UyigO_/s200/th.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar