3 okt. 2011

En gryta att räkna med...

Det här receptet lagade Robin idag ur egen skalle och jag måste säga att receptet blev väldigt lyckat. Det här är en mustig vardagsgryta med en fin smak av porter, finns inte gelé hemma kan man såklart byta ut den mot riktigt portervin. men vi hade gelé så det var det som vi körde på!

6-8 port
Ingredienser

skalad och klyftad scharlottenök
olivolja
fläsk, grytbitar
morötter, skalade och skurna i bitar
vitlök efter smak
småpotatis i bitar
5 dl vatten
2 dl rött vin
1 dl oxfond
2 lagerblad
3 msk tomatpuré
5 kryddpepparkorn
2-3 msk portergelé
salt och peppar
frysta franska örter

Gör såhär:
Fräs scharlottenlök, morötter och vitlök och olivolja i en panna. Tillsätt köttet. Häll sedan över grönsakerna och köttet i en större kastrull och tillsätt de våta ingredienserna. Lägg i potatis, lagerblad och kryddpeppar. Låt koka upp i ca 45 minuter. Fräs champinjonerna och lägg i grytan. Smaka av med salt, peppar, och gelé.


Inga kommentarer: