30 jan. 2012

Dessert tips när det skall gå snabbt och smidigt...

Här kommer ett recept på en mumsig pannacotta som vi hade här på nyårsafton. Vit choklad, ananas och kokos ger härliga tropiska toner som kan behövas i det svenska vintermörkret. Pannacotta är den perfekta helgdesserten då den står färdig i kylen och väntar på att få slukas. Här kommer det!


(Vit choklad-pannacotta med Malibumarinerad
ananas, mango och rostad kokos)

Ingredienser
5 dl grädde
2 st gelatinblad
200 g vit choklad
1 st vaniljstång

1 st mango
1 st färsk ananas
1 dl Malibu
kokos, rostad

Gör så här
1. Häll grädden i en kastrull. Skär ett snitt i vaniljstången och lägg i den i grädden. Koka upp grädden och tillsätt vit choklad som du smällt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i grädden. Blanda tills där inte finns några klumpar kvar. Låt svalna. Häll sedan upp pannacottan i koppar. Ställ in i kyl i minst 3 timmar.
2. Skär mango och ananas i bitar. Häll på malibu på fruktbitarna. Rosta kokosen i en stekpanna och blanda med frukt och sprit. Låt marineras i en bunke i kylen några timmar, men ta ut dem i god tid för serveringen så de hinner rumstemperaras. Toppa pannacottan med frukten och citronmeliss.




Inga kommentarer: