3 jan. 2012

Det bidde en...



6 port
Ingredienser:

20 cm purjo, gärna den gröna delen
2 morötter, skalade och stirmlade
1 lite gul paprika, skuren i stora bitar
1 stånd fänkål
smör att steka i
1 apelsin, saft och skal
1 liter fiskbuljong
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl matgrädde
färsk eller torkad basilika
färsk eller torkad rosmarin
lax i bitar
räkor
salt, cayenne, vitpeppar
(ev några potatisar)

rörd creme fraiché
svartpeppar från kvarnen

Gör såhär: Fräs alla grönsaker i smör. Tillsätt buljong, krossade tomater, tomatpuré, skal och saft från apelsin och kryddor. Låt koka upp och puttra någon timma. Smaka hela tiden av. Tillsätt sedan laxbitarna och låt dem puttra i ca 10 minuter. Rör creme fraichén hårt och ringla den över soppan tillsammans med räkor inför servering. Peppra med svartpeppar.



Inga kommentarer: