![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPVDoRL7MMNPIrZ5wzP0xYt7j77iY_r_OHHpyqMervBO8NzaZ10u5gJBagvvQHB0aYiUFsnCgSFwU8oeiGYv1JGjolRGTXS8ZsovijVi6crm9UsoaTwLAkvNEO7yy_QC_AXKci__kxSNV2/s1600/vit.jpg)
6 port
Ingredienser:
20 cm purjo, gärna den gröna delen
2 morötter, skalade och stirmlade
1 lite gul paprika, skuren i stora bitar
1 stånd fänkål
smör att steka i
1 apelsin, saft och skal
1 liter fiskbuljong
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl matgrädde
färsk eller torkad basilika
färsk eller torkad rosmarin
lax i bitar
räkor
salt, cayenne, vitpeppar
(ev några potatisar)
rörd creme fraiché
svartpeppar från kvarnen
Gör såhär: Fräs alla grönsaker i smör. Tillsätt buljong, krossade tomater, tomatpuré, skal och saft från apelsin och kryddor. Låt koka upp och puttra någon timma. Smaka hela tiden av. Tillsätt sedan laxbitarna och låt dem puttra i ca 10 minuter. Rör creme fraichén hårt och ringla den över soppan tillsammans med räkor inför servering. Peppra med svartpeppar.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpuqO-aWu_XkOdFia0hdCSt68fasbaTjzc8kEatcOLn9ntDuyFwXhmGnBWF2EjpbUUnBNYzwZsaR7kKKSvGZK0NEnS4k6gFpd86dDaXzA58EzsOnmHUOStNmL_iQeqTMjb4i3hZyHYrhG-/s1600/P1011475.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEike4NdCl-LsvwIC6W4mqA8r3eUneccpQm5TNJdMhBexuabQLHRzrb4GQkekIhINi22Vto9MKTlTfpMTWMsP5ox4b3xkZvuBsflxlIubDOC5QXl3WhyphenhyphenMSBFCy8E3vgnXqTRD1bFoWjDVoJK/s200/ch.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar