Nigvzit Badrijani (Auberginerullar)
Ingredienser
3 auberginer
1 hackad gul lök
1 msk majsolja
2 dl, ca 100 g, valnötter malda i mandelkvarn eller grovt stötta i mortel
2 tsk malen torkad koriander
½ tsk gurkmeja
1 krm kajennpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk vitvinsvinäger
salt
ca ½ dl vatten
1 kruka färsk hackad koriander
1 kruka hackad slätbladig persilja
kärnor från ½ granatäpple (kan uteslutas)
Tillagning
Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor på längden. Lägg ut dem i en skål med vatten och salta. Krama ur, skölj och torka av dem efter en halvtimme. Stek skivorna i olja och lägg dem åt sidan. Bryn löken i olja. Blanda valnötterna med kryddor, vitlök, lök och vinäger. Späd undan för undan med vatten tills det blir en tjock smet. Rör ner örterna och smaka av med salt. Bre tjockt med smet på ena halvan av varje aubergineskiva och vik över den andra. Arrangera auberginerna på ett fat och strö över granatäppelkärnorna.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjco_Vib2RiZxy7VAX-3aGFUpka6tqseUWjPdc4_HFhCMQ1OggOONjZ9PHDwhlXpvlE0kGjGWrv_f79TKwFVVK6aBlU9_XT0Txxb1dsUHNUEVCOnrgDVndp4PWXHhSscASOC99AsyHilrcs/s1600/_MG_1153.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-Ul7xuzhcVaAF1gsCtWhIJ9_Sj98JnOrso0SaOI7-7ZOpcH8ioAJuM15uwpOe8GDuD7NXqU4DXqy1v6oviLb8VKv_x9-yiWvukKc9HCMGY71VcoEQatH8UFbR0uR1WWJXr85dDCXTOjYW/s200/ch.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar