![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3XkjebByhmnX-dH9j-G3CulVfvz2huHiL9Q5eCwDUCiuBQst0OkiS7W_Ou7sGysO963WOYXcir4plvm6geKoIkKVgvZjpY0I1DtiGMh4Q4ca-I1Sg5mvy4k_cpK9K27BOPGyAOH_VmJ0/s320/pa0801_cornbread1_lg.jpg)
2,5 dl majsmjöl
125 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl lättfil
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
salt
smör till formen
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnssäker form (ca 20 x 20 cm).
2. Smält smöret och blanda i sockret. Vispa ihop äggen med smörblandningen. Blanda filmjölken med bakpulvret. Vispa ner detta i ägg- och smörblandningen.
3. Rör till sist ner vetemjöl, majsmjöl och 1 tsk salt. Rör till en jämn smet. Bre ut i den smorda formen och tillaga i ugnen 30-40 minuter. Skär brödet i rutor strax före servering.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj42utbrA2wCIMCx9H_m60KC3QLIUiTI-FkDl1nkwL3SZ4o4sKWtPMYQeTKD4fqqPwBbnVOr5w86rKGMis7vktoUHTENtAVvvNe9h-MkcJrnDlmnCWtrG0Vxmjg5O4Jfs_Ql4J441P2ubI/s200/luutra+loggo+2.jpg)
1 kommentar:
Oh yes we dd! Lätt att jag ska försöka mig på detta någon dag. Tack kompis.
Skicka en kommentar