Ingredienser
2,5 dl majsmjöl
125 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl lättfil
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
salt
smör till formen
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnssäker form (ca 20 x 20 cm).
2. Smält smöret och blanda i sockret. Vispa ihop äggen med smörblandningen. Blanda filmjölken med bakpulvret. Vispa ner detta i ägg- och smörblandningen.
3. Rör till sist ner vetemjöl, majsmjöl och 1 tsk salt. Rör till en jämn smet. Bre ut i den smorda formen och tillaga i ugnen 30-40 minuter. Skär brödet i rutor strax före servering.
1 kommentar:
Oh yes we dd! Lätt att jag ska försöka mig på detta någon dag. Tack kompis.
Skicka en kommentar