När vi ändå pratar om grönt. Har jag sagt att evergreen är världens vackraste ord? Det vet jag att jag har. För jag är alltid glömsk och upprepar allt jag tidigare sagt. Jag vet.
Nu är jag hemma i all fall. Jag borde väl sitta och läsa, eller i alla fall stå och rensa garderoben, men just nu har jag ingen lust. Snart så skall jag ställa mig och laga den där köttgrytan som jag tjatat om halva dagen. Snart så. Åh, förresten. Igår gjorde jag vegetarisk lasagne, och jag måste få påstå att det var en av de godaste lasagnerna jag någonsin ätit. Utan kött! Missförstå mig rätt, jag älskar grönsaker, men det är och kommer att förbli ett tillbehör till köttet eller fisken. Ändå äter jag vegetariskt, lydigt. Minst en gång i veckan till middag och ofta fler gånger. Den här veckan blev det faktiskt 3 av 6 middagar som blev helgröna. Varför? För att det är bra för miljön och bra för kroppen. Visst är det så.
Men jag kommer aldrig skrika högre för en bönbiff än för en blodigt stekt biff eller nykokta skaldjur.
Lasagnen, i alla fall, blev superlyckad. Tomatsåsen fick puttra ett par timmar, mycket kryddor, vinäger och vitlök är nyckelordet om du frågar mig. Fullkornsplattor varvades med hemgjord bechamel, gröna oliver, purjo, spenat och squash. Olivolja och torkad basiklika omlott. 1 timma i ugnen och klárt!
Nu blev det ett matinlägg ändå. Äch då. Dessutom så började det kurra i magen. Dags för tillagning av gryta! (Och hitta tofflor att värma kalla fossar med.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar