14 maj 2012

Pulled pork & cole slaw

Här kommer oginalreceptet från Junk food - på riktigt, men jag justerade mitt och gjorde en hemgjort reb med massor av bbq-kyrddor och använde mindre mängden lök. Gnid köttet, lägg den i en gjutjärnsgryta med lock och smeta in köttet i bbq-sås. Häll västskan över och tryck ner lökarna. I receptet här så serveras köttet med en cole slaw, men traditionellt serveras det i frallor, som en hamburgare ungefär. Underbart gott vilket som.




Ingredienser
2 kg fläskkarré med ben
2 msk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
2 st gula lökar
1 st vitlök
500 g rökig barbequesås
2 dl stark köttbuljong

Till servering
Cole slaw


Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader. Skölj och torka köttet. Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det. Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn.
Lägg i köttet. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.
Häll på barbequesås och buljong över köttet. Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5 timmar. När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.




Inga kommentarer: