27 juni 2012

A pizza to die for.

Inne på Elsa Billgrens blogg hittade jag björnbärspizzan med ost, ruccola och nötter. Jag höll på att smälla av. Detta måste jag bara göra, perfekta fredagsmaten tillsammans med en kryddig australiensisk shiraz. Jisses så gott! (Recept och bilder tagna från Elsa Billgrens blogg.)


Detta behöver du:

- Pizzadeg, helst hembakad.
- Någon form av getost
- Björnbär, en näve
- Hasselnötter, en näve
- Sparris, några stycken
- en fänkål
- ruccola
- lite färsk timjan, olivolja, salt och peppar

Gör så här: Börja med att förbereda degen, kavla ut den och ringla lite olivoja över. Skiva fänkålen och lägg ut över pizzan, smula sönder osten och sprid över alltihop. Lägg några sparrisar kors och tvärs och salta och peppra. Låt stå i mitten av ugnen tills botten går att knacka på och osten är smält. Under tiden pizzan är i ugnen kan man torrosta hasselnötterna med lite salt i stekpannan och skölja ruccolan.

Avsluta med att lägga över hasselnötterna, björnbären, ringla lite saft från dem på och klipp lite timjan.




Inga kommentarer: