8 juli 2013

Tips från mathyllan.


1. Oliver. Oliver, oliver, oliver... Man klarar inte sommaren utan riktigt fina oliver. Jag har mina i salladen, mixade som en tapenade, och till rosévinet som ett utmärkt tilltugg. Här är det alltså läge att bunkra upp. Glöm inte att alltid köpa oliver av bästa kvalité och med kärnor. Jag väljer oliver från Kalamata eller Halkidiki.

2. Semesterfynda. Här är en god olivolja från Kefalonia, men se till att rota fram det bästa från just ditt semestermål. Öländska ostar? Franska viner? Eller kanske spanska citroner direkt från marknaden? Se till att slå till och ta med hem!

3. En god soja, och den bästa japanska heter Pearl River Bridge Soy. Soja har jag sommartid i goda dressingar till salladen, men framför allt till alla sommarens marinader till köttbitarna som skall läggas på grillen. En viktig råvara i matkassen sommartid, med andra ord.



Inga kommentarer: