Macarons
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3TG0wXEi8btijvvFR81ollfTEKrks7UK-bz3AeJX1eWraCbLYBdku_gvo9AYKGJH3XRlggVe32nxQ-8OsigNSSey8Res4EHDHzTX2Rd65HVAkfRxkmG-UKOhBUTq47kjULvua_Pa9mTM/s400/macarons_alltommat.jpg)
20 st.
1 st äggvita, + 1 äggvita
150 g mandelmassa
50 g florsocker, (totalt drygt 1 1/2 dl)
+ 50 g florsocker
hushållsfärg (blå&röd)
Svartvinbärskräm:
125 g choklad, vit
0,5 dl vinbär, svarta
2 msk vispgrädde
Välj helst en fin mandelmassa som består av 50 % mandel och 50 % socker.
1. Arbeta in den ena äggvitan lite i taget i mandelmassan, först med händerna och när smeten blir lite lösare med en gaffel. Blanda i 50 g florsocker.
2. Vispa den andra äggvitan fluffigt i en ren och torr bunke. Tillsätt 50 g florsocker lite i taget och fortsätt vispa till ett fast skum.
3.Vänd ner äggviteskummet lite i taget i mandelmassan. Blanda några droppar röd och blå hushållsfärg och vänd försiktigt ner i smeten.
4. Spritsa ut rundlar stora som femkronor på två plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten ca 1 timme. Då torkar ytan och kakorna blir finare. Sätt ugnen på 150°. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen 10-12 min. Låt kakorna svalna och lossa dem sedan från papperet.
5. Finhacka chokladen. Mixa vinbären med mixerstav eller i matberedare. Koka upp vinbärspurén med grädden i en liten kastrull. Dra kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna i rumstemperatur över natten eller i kylen ca 30 min.
6. Spritsa svartvinbärskräm på hälften av macaronerna. Lägg ihop med resten av kakorna. Kakorna håller sig 3-4 dagar i rumstemperatur, men det går också bra att frysa in dem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8z6IECy7vy4CUEF-DYesghuGFWxIgJnNJoV9PPTwgClj-8ODSntvpmKlT3W1aXPEaAmNoXhgGJp7CdxuK6bj_w4VlboX9qoz_Jgsvfmy030PkXnavFJ37S1WlApoELi4TratqN30OcZ8/s200/luutra+loggo+2.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar