Nu sätter jag igång men min kalops! Chokladkrämen står redan i kylen och stelnar och jag blir sugen bara jag tänker på den. Tur att jag gjorde två extra :)
Kalops som den skall smaka
Ingredienser
800 g grytbitar av nötkött
3 st gula lökar
2 st morötter
10 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
1 tsk timjan
0.5 l hönsbuljong
salt
peppar från kvarn
smör och olja till stekning
1 msk maizena
hackad persilja
Gör så här
1. Skiva morötterna och lökarna. Värm upp en stekpanna med smör och olja. Bryn grytbitarna tillsammans med löken och morötterna.
2. Salta, peppra och lägg över det i en gryta. Bryn i omgångar så att köttet får vacker färg.
3. Tillsätt buljong och kryddor. Koka kalopsenen sakta under lock tills köttet känns mört (cirka 1 timme).
4. Red vid behov kalopsen till simmig konsistens med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med salt. Strö hackad persilja över.
(Receptet är ursprungligen Nils-Emils)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar