Koka upp saltat pastavatten i en stor gryta. Förbered 1 burk krossade tomater, 1 tsk oregano, 1 tsk chiliflakes, 2 tsk kapris, 5-7 sardeller, riv 2 vitlöksklyftor, kärna ur 8-10 svarta oliver och hacka ett knippe persilja (kruset och stjälkarna var för sig). Släng ner spaghetti i det kokande vattnet och håll reda på tiden. Öppna en burk tonfisk i olja och häll oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Häll allt utom tomater, tonfisk och persiljekrus i pannan och låt fräsa till vitlöken är ljust gyllene. Slå på tomaterna och tonfisken, höj värmen och låt puttra friskt. Ta upp den färdigkokta pastan och vänd ner i såsen. Blanda ordentligt och späd eventuellt med det stärkelserika kokvattnet. Riv ner lite parmesanost och vänd ner tillsammans med persiljekruset. Servera genast och ringla över lite olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar