15 nov. 2012

Till kalkonen!

Förra året serverades det en tranbärs- och lingonsylt till kalkonen, men i år blir det andra prylar! Här kommer 2012-års söta tillbehör, och det luktar fantastiskt gott i köket!
1/5 liter
Ingredienser

1 gul lök
1 msk rapsolja
300 gram tranbär
1,5 dl socker
1 msk riven ingefära
1 apelsin, rivet skal
1 kanelstång
1 stjärnanis
1 dl rödvinsvinäger
2 dl rött vin
1/2 tsk salt

Gör så här: Skala och strimla löken fint och fräs i rapsolja i en kastrull. Tillsätt tranbär, ingefära, apelsinskal, rött vin, rödvinsvinäger, kanel, stjärnanis och socker. Låt puttra i tjugo minuter utan lock. Rör runt och se till att chutneyn inte bränner i botten. Häll upp i en ren glasburk eller ett krus, låt svalna och förvara sedan kallt.





Inga kommentarer: