Ingredienser
300 g hallon
5 dl vispgrädde
5 st äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g maränger, grovt krossade
1 msk lakritsströssel, eller 4 krossade turkisk peppar
Tillagning
1. Passera hallonen genom en finmaskig sil.
2. Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering.
3. Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen.
4. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min före servering. Garnera med krossade maränger.
Perfekt dessert nu när det börjar bli lite varmare! Recept från alltommat.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar