1 sep. 2011

Firre i låda.

Den här finfina lådan vill jag varmt rekommendera. Vi åt den igår när Alec var här tillsammans med en liten tomatsallad och kokta färskpotatisar och det var verkligen supergott. Jag stod inte vid spisen men jag tror inte det var särskilt svårt.

Strömmingslåda med pepparrot och västerbottensost
4 port.

Ingredienser
2 kg strömming, ( eller 1,2 kilo strömmingsfilé)
1 msk salt
2 knippe salladslök
100 g pepparrot, (1 bit)
4 dl mellangrädde
1 dl persilja, hackad
100 g västerbottensost
1 dl ströbröd

Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°. Rensa strömmingen om hel används. Lägg ut dem på skärbrädor med skinnsidan uppåt. Strö över hälften av saltet.
2. Ansa och strimla salladslöken. Skala och riv pepparroten. Fördela lök och pepparrot på strömmingen och rulla ihop. Lägg strömmingsrullarna i smorda ugnssäkra formar och strö över resten av saltet. Blanda grädde och persilja, häll det över strömmingen. Riv osten och blanda med ströbrödet. Strö blandningen över strömmingen.
3. Tillaga strömmingslådan mitt i ugnen ca 15 min. Serveras varm eller kall.


Inga kommentarer: