14 sep. 2011

Onsdagsmiddag:

Ikväll blev det indiskt med lite heta smaker. Papadums är roliga indiska kex/bröd, bladtunna och skall pensals med olja för att sedan läggas i ugnen i någon minut. Passa noga, här går det snabbt! Här kommer recpetet:

Curry- och morotssoppa med papadums
4-5 port

Ingredienser:
1 liten gul lök
4-5 morötter
2 sötpotatisar
curry, koriander, spiskummin (torkad)
vitlök, hackad
lite rapsolja
1 liter vatten
1 hönsbuljongtärning
1 grönskasbuljongtärning
ev 2-3 msk matgrädde eller yoghurt
salt och peppar

papadums
inlagd mango
turkisk yoghurt

Gör såhär:
Fräs vitlöken i olja tillsammans med kryddorna. Lägg sedan i potatis, morötter och lök och låt fräsa ytterligare några minuter. Häll på vatten och buljong och låt koka upp tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och ev lite matgrädde.
Servera med varma papadums, yoghurt och picklad mango.



Inga kommentarer: