Syltade nypon
Ett utsökt tillbehör till viltkött och höstens mustiga köttgrytor.
1 –2 burkar
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieVu3xGjJcpkxAMihcyctAVhH__OmzjySSevx3DJXvJTKdsaDdNgIgnWadwjEDLi0jaBCfRnz1IzO71caD84wbsCw3YdR79su77R9QOswSSHrVQWPxSPT1Cwrw4d-PiJHtRe-LKEDOq2xc/s320/tvaa_nypon.jpg)
Ingredienser
1 l nypon
2 dl vatten
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
3 dl strösocker
2 st kanelstång, bitar (3–4 cm)
5-6 st nejlikor, hela
Tillagning
1. Ta bort skaft och blomfästen från nyponen. Dela dem och kärna ur med en liten sked. Skölj väl.
2. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, kanel och nejlikor.
3. Lägg i nyponen och låt dem småkoka under lock ca 30 min.
4. Häll upp i rengjorda, varma glasburkar.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidWP6I-r3BUWE-WxqG5wBSVdUg5yBP5Efa8WEsyfXaH4hgdXtBGFHiGGtNttMROeCccP1kAsunfbT_Qw947AcmJhiyYGYXmyDoqEhS_9OVzWI4xK6LHbfNa8mhGcAjNBQcHCjVNcwJEfqJ/s200/th.jpg)
1 kommentar:
Måste testas! I dag har jag annars kokat äppelmos å juice väntar för morgondagen! :)
Skicka en kommentar