4 sep. 2011

Lunch när man vill göra det enkelt för sig.

Med enkla ingredienser och handgrepp så svänger vi ihop lite söndagslunch. Tänk på att börja med potatisen i tid, den behöver stekas på låg värme i ca 30 minuter innan övriga ingredienser åker i.

Snabba pytten på Julia's vis
4 port

Ingredienser
några chorizokorvar av god kvalitét
5 färskpotatisar, skurna i lagom stora bitar
1 gullök, skuren i tjocka strimlor
1/2 vitlök (jag använder King Solo)
1 lagom mogen chili (jag har spansk peppar idag)
broccoli och hericot vertes, lätt kokade

tjock yoghurt
lite majonäs
citronrasp och saft
salt och peppar

Gör såhär:
Stek potatisen först så den blir lagom mjuk tillsammans med hackad vitlök. Gör under tiden citronyoghurten och ställ i kylen och låt dra. Lägg i lök, chili och korven upphackad i slantar, inte för tunna. När pytten snart är färdig så lägg i den lättkokta grönsakerna.



Inga kommentarer: