Fläskbiffar med äpple och senapssås
4 person
Ingredienser
4 st röda äpplen
2 st gula lökar
450 g fläskfärs
2 msk kalvfond
1 tsk salt
2 msk smör
dijonsenap
grov skånsk senap
söt senap
2 dl lätt cremé fraiche
salt och peppar
Tillagning
1. Ansa och skiva äpplena i ca 1 cm tjocka skivor. Skala löken och skär den i ca 1 cm tjocka skivor, finstrimla salladslöken. Spara lite till garnering
2. Blanda färsen med salt och salladslök. Forma färsen till små biffar.
3. Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek först äppel- och lökskivorna 1–2 min på varje sida. Ta upp. Stek sedan biffarna 2–3 min på varje sida. Blanda cremé fraiche och de tre olika senapssorterna i pannan på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera biffarna med sås, äpple, lök och en grönsallad. Garnera med resten av salladslöken.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgENC9Z63t6HPqJSJma4QNIWVdaaFxcK8XikCaaTpRJBfG805WLOtDZq0esgsA5CNPt4KDt_gE5sE-_MYDLKH2vYvFQs_hPsIOaxATDao7zzpHV7LkXyB0LncoA2FrtnbZG82TXn6UgsGsE/s1600/IMG_4085.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9aEUm-akmn9GzjegFxFS2Wqqr0XN5goDytUAKN80oYljp00oMfbdMtxqquz_sqLMPmtXf4uLSVp0q4hp0gnxj_BVfeVOVN-WydtvF3pgRws2pK53MQ-Hc5cCLay8AqFlv8dsW3J3A76dE/s200/th.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar