Key lime pie med grädde
1 paj
Ingredienser
14 st digestivekex, (200 g)
2 msk råsocker
100 g smör, smält
8 st äggulor
2 burkar mjölk, sötad, kondenserad (à 397 g)
6 st lime, pressad saft + skal från 1
1 st citron, pressad saft
3 dl vispgrädde
1-2 msk strösocker
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°. Mixa eller smula kexen med socker och smält smör till en smulig massa. Tryck ut massan i en pajform med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 5 min. Sänk ugnsvärmen till 150°.
2. Blanda försiktigt äggulor, kondenserad mjölk och limesaft utan att vispa.
3. Häll blandningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt pajen kallna.
4. Vispa grädden och blanda med socker.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMYD8MfCHy8ajFGl_PzNp7x7yP3p7tYzNnKm6eR68SlxTy-uHnoiuGsduYnptvX2A0V_UHxf6EWGVsRU6L3E1EzsSe14LxctFr2dfqfN1AfJpQF41IMDQctV3uESkQFt82VlkkaVwhARWP/s1600/IMG_4128.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjA1QJbojCmaUBSM6ixNNL5fDcsFN1xES20flkuVg4RKD0fmsoVpVo8lUS086TdjhLq3Lcjc77HVu6VYh91BQPIR4Ngfx9vtqX64kX-h8kgGwuUVdDKuZES02BhYEwN9tJTvySTIEeSP9aB/s200/th.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar