Här är ett bra och enkelt recept att ta till på vardagarna när man vill lyxa till det lite sådär men fortfarande inte göra det svårt för sig. Receptet är LCHF-vänligt men den som vill minska på kalorierna väljer mat- eller mellangrädde istället för vispgrädde.
Ingredienser
fläskfilé
vitlök
bladpersilja
citronskal, fint rivet
olivolja
cayennepeppar
salt och svartpeppar
vispgrädde
köttbuljong (inte tärning utan gele utan e-nummer)
japansk eller kinesisk soya
äppelmos (lågkalori för dig som vill äta LCHF)
vitt vin
citronsaft
lagerblad
timjan
salt och peppar
färska brytbönor
salt
parmesanost
Gör så här: Putsa köttet. Späcka sedan med vitlök och lägg köttet i en platspåse. I påsen stoppar du också strimlad persilja, olivolja, citronskal, salt, eppar och lite cayenne efter tycke och smak. Massera in allt ordentligt i köttet efter att du förslutit påsen noga och med så lite luft i som möjligt. Låt köttet marinera någon timma. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn sedan köttet snabbt och lägg in det i ugnen med en termometer i. Köttet skall stekas till 58 grader och sedan vila i folie till max 60 grader.
Plocka ur eventuella persiljerester ur pannan och slå på grädde. Gör en sås på stekskyn, grädde, äppelmos, köttbuljong, soya, lagerblad, vitt vin, en gnutta citronsaft, färsk eller torkad timjan, salt och peppar. Låt såsen stå och dra till sig och stek svampen vid sidan om, innan du lägger i dem i såsen. Låt brytbönorna sjuda i saltat vatten. Servera köttet på varma tallrikar med sås, brytbönor och parmesanost.
1 kommentar:
Låter som ett bra och spännande recept. Det blir till att testa vid tillfälle.
Ska nu fortsätta kolla bland dina recept.
Hälsningar /SA
Skicka en kommentar