Dagen innan nyårsafton och klockan är snart 17:00. Jag har lagat lite mat, det blev en jättegod pasta med scampi, permesan och heta smaker. Här kommer ett litet recept. (Ursäkta bilderna, jag hade kletat på linsen med matiga fingrar innan jag tog kort. Därav den suddiga effekten...)
Heta räkor med pasta och ost
2 port
1 liten gul lök
1 liten röd paprika
12 tinade scampi
lite hackad vitlök
saft och skal av 1 liten citron
salt peppar
Santa Marias kryddkvarn "Seafood",(saffran, fänkål, peppar och dill)
roccula, sköljd och torr
småtomater
permesan efter smak
nykokt pasta
Hacka lök, vitlök och paprika. Fräs i pannan, tillsätt salt, peppar, kyrddor och citronskal. Fräs räkorna i grönsaksblandningen på hög värme en kort stund. Pressa över citronsaft och var inte blyg med kryddningen. Jag tillsatte chili flakes.
Koka pastan och lägg upp på stora fat. Strö roccula över och sedan räkorna med de varma grönsakerna. Toppa med permesan, god olivolja, svartpeppar och lägg en citronklyfta på kanten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar