2 dec. 2010

Kalv Kampala

En rätt av Jamie Oliver som jag och Robin gjorde här om dagen. Vi båda två gillar grytor med högrev, svenska favoriter är dillkött och kalops, och därför blev vi båda förtjusta i den här sydafrikanska grytan. Här kommer min variant på receptet, jag skriver ingen ingredienslista så skall ni göra det så får ni gå efter receptet!

Putsa och skär kalvhögrev i bitar. Fräs tillsammans med gullök i rapsolja. Lägg upp kött och lök på ett tallrik, och diska ur grytan. Fräs sedan paprikapulver, vitlök, apelsinskal, kryddpeppar, nejlikor, 2 lagerblad, 2 kanelstänger och vitpeppar i lite olja. Vänd sedan ner kött och lök, och tillsätt morotsbitar. Häll på 2 burkar krossade tomater, eller som jag; 1 burk krossade tomater och 3 färska hackade, ca 3 dl vatten och 1 dl tomatpuré. Salta och häll på saften av 1 apelsin. En skvätt rödvinsvinäger, ca 2 msk. 3 msk ajvar relish om det finns.

Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt grytan stå och puttra i 1-2 timmar eller tills köttet blivit mört. Servera med yoghurt och vitlök, hackad färsk spenat och rosatat hackat bröd av bra kvalitét. En kall öl - and no more worries.




Inga kommentarer: