Putsa och skär kalvhögrev i bitar. Fräs tillsammans med gullök i rapsolja. Lägg upp kött och lök på ett tallrik, och diska ur grytan. Fräs sedan paprikapulver, vitlök, apelsinskal, kryddpeppar, nejlikor, 2 lagerblad, 2 kanelstänger och vitpeppar i lite olja. Vänd sedan ner kött och lök, och tillsätt morotsbitar. Häll på 2 burkar krossade tomater, eller som jag; 1 burk krossade tomater och 3 färska hackade, ca 3 dl vatten och 1 dl tomatpuré. Salta och häll på saften av 1 apelsin. En skvätt rödvinsvinäger, ca 2 msk. 3 msk ajvar relish om det finns.
Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt grytan stå och puttra i 1-2 timmar eller tills köttet blivit mört. Servera med yoghurt och vitlök, hackad färsk spenat och rosatat hackat bröd av bra kvalitét. En kall öl - and no more worries.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar