Här kommer ett recept på något jag stötte på i Kanada, . Om du nu läser detta Alexandra, min brödbakande vän på andra sidan Atlanten, jag vet att receptet inte är det riktiga, men det är en variant. Du får jättegärna skicka mig ett orginalrecept, för ditt var godare! :) Men hittills duger det här.
Brödet äts inte som sötebröd som vi här i Svearike kallar det, utan snarare till frukost. Jag äter det till stakt kaffe, Robin vill ha bacon och stekt potatis till. Hallelujah!
Banana chocolatechip bread
175 grader
2 ägg
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 gram smör
mjölk 1-2 dl
kakao, efter behag
3 mogna bananer
hackad mörk choklad, eller chokladknappar
Vispa ägg och socker, tillsätt vetemjöl, bakpulver, kakao och mosade bananer. Häll i smält smör, men "smöra" först formen med ca 2 msk. Det blir bättre med smält än med kallt smör. Späd smeten med mjölk. Vänd ner chokladen försiktigt, och grädda i 30-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar