2 apr. 2011

Vad naturen bjuder.

Snart är det vår och då börjar en ny matsäsong. Jag längtar tills man kan äta ute, laga ute och plocka ute! Mest tänker jag på nässlorna just nu, de ligger närmast i tiden. Snart kan vi laga nässelsoppa på grädde och vitt vin, rostad pancetta och pocherade ägg.
När sensommaren kommer så kan vi plocka nypon. Dem stoppar vi i burk och syltar och lagar hemgjord nyponsoppa på. Har ni ätit hemgjord nyponsoppa? Det har jag - och det är otroligt gott. Det smakar kraftigt, nästan som rödvin, och bäst är det med vanlijglass till såklart. Eller som jag åt det på en restaurang, med ett skum som smakade vanilj och kardemumma. Mumma!
I julklapp av min snälla farmor fick jag en köttkvarn. Det innebär att jag och Robin skall använda sommarens lediga stunder till att lära oss stoppa korv. Det ni!





Inga kommentarer: