13 nov. 2011

Asiatisk fågel.

Här kommer recpetet på kycklinggrytan jag och Robin lagade igår. Värmande och mycket gott, en sådan där rätt man tar om av! En brödbit och citronvatten är gott till.

Indisk kycklinggryta
4-6 port

1 grillad kyckling, rensad
1/2 gul lök
1/2 vitlök, King Solo
1 röd chili
spiskummin
garam masala
1 burk krossade tomater
3-4 dl turkisk yoghurt

kokt jasminris
grönsallad

Gör såhär: Fräs lök, vitlök, chili och kryddor i någon minut i en panna. Tillsätt sedan krossade tomater och yoghurt. Låt puttra i 10 minuter. Tillsätt sedan kyckling och låt stå i 5 minuter. Servera med ris och sallad.
(Detta receptet är taget ur Allt om Mat. Jag följde receptet, men nästa gång kommer jag nog ha i hackad koriander och strimlade sockerärtor för att piffa till det lite.)


Inga kommentarer: