27 nov. 2011

Citrus och lakrits.

Här kommer ett recept på en julig pannacotta som jag hade tänkt att testa någon gång i jul när man har folk hemma. Djungelvrål och satumas låter superbra tillsammans, och ingredienslistan är mycket kort. En perfekt juldessert helt enkelt.

Djungelvrålspannacotta med honungsmarinerad satsumas

Ingredienser:
4 dl grädde
1 dl gelésocker
16 st djungelvrål
4 st satsumas
honung

Tillagning:
1.Hacka lakritsen. Spara fyra st till garnering.
2.Blanda grädde, gelesocker och lakrits i en kastrull. Koka upp.
3.Sila ner gräddblandningen i fyra portionsglas. Kyl.
4.Filea satsumas i fina små klyftor. Lägg i en skål, häll över juicen som finns i skalen. Droppa över flytande honung.
5.Vid servering toppar man pannacottan med satsumasklyftorna och så en djungelvrål på toppen.



Inga kommentarer: